Δεκάδες μολότοφ έπεσαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το Εφετείο όταν κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την ιστορική απόφαση για καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση προχώρησαν σε επίθεση κατά των αστυνομικών με μολότοφ και πέτρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής - 20.000 άτομα τουλάχιστον - συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας».

Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά άτομα προσπάθησαν να τρυπήσουν τα ντεπόζιτα από τα οχήματα της αστυνομίας για να τους βάλουν φωτιά. Τελικά, και σύμφωνα με την αστυνομία προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα.

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε», συνεχίζει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τέλος, σημειώνει ότι ερρίφθησαν περισσότερες από 150 μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.