class="kvgmc6g5 cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql" style="text-align: center;">Women only
Βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με κέντρο τη μητέρα
 
«To θεατρικό παιχνίδι μπορεί να έχει, και έχει θέση σε πολλούς τομείς στη καθημερινότητα μιας γυναίκας-μητέρας και στο παιδί ή παιδιά της. Σε όποια ομάδα κι αν βρεθώ προτείνω πάντα το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο έκφρασης προβληματισμών, αναγκών, συναισθημάτων και δράσης-αντίδρασης. Αλλά και σωματικής και πνευματικής άσκησης…
Πριν ακόμα γίνω μητέρα το θεατρικό μέρος αυτού που λέμε αλληλεπίδραση σε ομάδα ήταν κυρίαρχο και αναπόσπαστο κομμάτι της συμμετοχής μου σε αυτού του είδους τα δρώμενα. Η αυτοσχεδιαστική μου όμως ανάγκη, η ανάγκη να επικοινωνήσω οτιδήποτε στο παιδί, η επιθυμία μιας μαμάς να κερδίσει λίγο χώρο και χρόνο προς όφελος της σχέσης της με το παιδί αλλά και με τον εαυτό της ξεχωριστά, αποτέλεσε την έμπνευση για αυτή τη δράση…!
Μητέρα δυο παιδιών πλέον, σε μια εποχή που οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς και όχι συνήθως ευχάριστα, εμπνεύστηκα ένα αντάμωμα μαμάδων, για τις ώρες που τα παιδιά μας βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Αντάμωμα κατά το οποίο θα εκφράσουμε και θα ανταλλάξουμε σκέψεις, φόβους και ελπίδες για εμάς και τα παιδιά μας . Θα μιλήσουμε άφοβα και χωρίς στεγανά, για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις υπερβολές, ενδεχομένως θα δραματοποιήσουμε, πιθανότατα θα διακωμωδήσουμε, αλλά οπωσδήποτε θα μάθουμε καινούρια πράγματα τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, και θα καταπιαστούμε μαζί με οτιδήποτε φανταστούμε πως μπορεί να ανθίσει ακόμα περισσότερο την επαφή μας με το παιδί και το μητρικό σύμπαν.
Όλα αυτά με τις θεματικές ενότητες και τις κατευθυντήριες γραμμές της συμβούλου ψυχικής υγείας και πολιτισμιολόγου Ζαχαρούλας Καστρινάκη, σε online συνεργασία, και με εκτενή ενασχόληση στη μελέτη του κύκλου «Αποτελεσματικού Γονέα». Θεατρικά κείμενα και ποιήματα, πεζά και δοκίμια, τραγούδια και πρόζα όλα μπαίνουν στην υπηρεσία ενός εργαστηρίου που απευθύνεται αποκλειστικά σε μητέρες και στο χρόνο που έχουν να διαθέσουν για τον εαυτό τους όταν λείπει από το χώρο τους το αγαπημένο και αναπόσπαστο κομμάτι τους».
Ελευθερία Παναγιωτοπούλου - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικός.
Ζαχαρούλα Καστρινάκη - Σύμβουλος ψυχικής υγείας και πολιτισμιολόγος με εκπαίδευση στη σχολή Αποτελεσματικού Γονέα και ψυχοδράματος μέσω online επικοινωνίας.
Στο χώρο τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι σχετικοί με Covid19 κανόνες ασφαλείας. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στο θέατρο με μάσκα…!
Mηνιαία συνδρομή: 25 ευρώ, drop in: 10 ευρώ. (με καφέ και γλυκό*)
*Το γλυκό μας. καθαρά γυναικεία υπόθεση από τη παρασκευή μέχρι την απόλαυση, είναι μια ευγενική προσφορά του αγαπημένου “Amelie vintage café” (Παντανάσσης 47, Πάτρα).
Εμψυχώτρια: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου
Η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, είναι εκπαιδευτικός, Θεολόγος και έχει ειδικευτεί σε σεμινάρια εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού και χοροθεατρικής κίνησης στα Χανιά και στην Πάτρα. Στην Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρακολούθησε αρχικά μαθήματα υποκριτικής τέχνης, θεατρικού παιχνιδιού και σωματικού θεάτρου, συμμετέχοντας σε παραγωγές κατά τα έτη 2010-2013, ως ηθοποιός. Επέστρεψε στη Πάτρα το 2014 και έκτοτε ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο στις παιδικές σκηνές των θεάτρων Αντίμετρο και Γραμμές Τέχνης, σε παραστάσεις με πυρήνα το παιδί και την εξέλιξη του ως αυτόφωτο ενήλικα. Ασχολήθηκε επίσης με το χοροθέατρο υπό την Όλγα Σπυράκη και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και παιδαγωγικής θεάτρου από τους Δημήτρη Καταλειφό, Κώστα Γάκη, Γιώργο Νανούρη, Περικλή Βασιλόπουλο και Γεράσιμο Ντάβαρη. Οι προσδοκίες της ως θεατρική εμψυχώτρια αντανακλούν στην αναζήτηση της χαράς, της δοτικότητας και της γνώσης, σ' ένα κόσμο που τα κρύβει τόσο έντεχνα μα και τόσο αδέξια!
Από 9/10/2020 και κάθε Παρασκευή 10:00-11:30
στο θέατρο Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271 Πάτρα)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6976869541 & 6937341717
e-mail: [email protected]