‘Όλα έτοιμα για το τελικό αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με την Πάτρα να παρακολουθεί από κοντά το όλο θέμα, ζητώντας την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Μη ξεχνάμε ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν η πρώτη πόλη που στην ουσία καταδίκασε την Χρυσή Αυγή με την απόφαση του Κώστα Πελετίδη και της δημοτικής αρχής (το 2014) να μην της παραχωρεί κοινόχρηστους χώρους για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Μια υπόθεση που έφτασε στα δικαστήρια και είχε πανελλαδική διάσταση, με τον δήμαρχο της Πάτρας να δικαιώνεται. Η υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού – ράπερ του Παύλου Φύσσα, το φθινόπωρο του 2013, προηγήθηκε βέβαια και είναι διαφορετική.

Ένας άνθρωπος είχε χαθεί από το χέρι του μέλους της Χρυσής Αυγής, σε καταδρομική επίθεση που είχε κάνει η οργάνωση στο Κερατσίνι και το αίμα του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε την αρχή για να αποκαλυφθεί τα πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης αυτής.

Στην Πάτρα οι συγκεντρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από την Τρίτη, με την πορεία των μαθητών και των φοιτητών, αλλά και την πορεία των αντιεξουσιαστών – αναρχικών που πραγματοποιήθηκαν ομαλά στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, χωρίς προβλήματα.

Οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν από τις 11 το πρωί της Τετάρτης, με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να προχωρά σε πορεία, με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου, καλώντας σε αυτή μαθητές, φοιτητικούς συλλόγους, συνδικαλιστικούς φορείς.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας θα συμμετάσχουν κομματικές οργανώσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει συναυλία, στις 19:00.

Το αποτέλεσμα της δίκης και της πολύκροτης αυτής υπόθεσης αναμένεται να έχει γίνει γνωστό εκτός απροόπτου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το όλο ζήτημα είναι αν θα καταδικαστούν όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στη δικογραφία ή αν η απόφαση περιοριστεί σε μία ανθρωποκτονία με μοναδικό ένοχο τον Ρουπακιά.

Η εισήγηση τους Καλαβρυτινής εισαγγελέας στο δικαστήριο, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε «παγώσει» άπαντες, τονίζοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά η συμμετοχή των μελών της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία και αποτέλεσε την αιτία για να στηθεί μία αντιφασιστική εκστρατεία στο διαδίκτυο, αλλά και γενικότερα, που ζητά την καταδίκη όλης της οργάνωσης.

Από την πλευρά της η αστυνομία παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε επιφυλακή αφού μία απόφαση που επί της ουσίας θα αθωώνει την οργάνωση, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.