Δύο χρόνια πριν η Νικόλ Κίντμαν ζητήσει διαζύγιο από τον Τομ Κρουζ, οι δυο τους συμπρωταγωνιστούσαν στην πολυσυζητημένη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

Η 53χρονη σήμερα βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων, στους New York Times για εκείνη την περίοδο της ζωής της και τη συνεργασία με τον εμβληματικό Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Η ίδια διέψευσε τις φήμες ότι ήταν ήδη έτοιμη τότε να χωρίσει με τον Τομ Κρουζ, και ότι ουσιαστικά ο ρόλος της στην ταινία είχε σχέση με την πραγματικότητα της ζωής της.
Στην ταινία που κυκλοφόρησε το 1999 οι δύο πρώην σύζυγοι υποδύονταν ένα ζευγάρι που εξερευνά τον γάμο τους και την απιστία.

«Σίγουρα, δεν το αντιλήφθηκα έτσι. Ήμασταν ευτυχισμένοι στο γάμο μας τότε. Πηγαίναμε σε αγώνες καρτ. Νοικιάζαμε ένα μέρος και πηγαίναμε να τρέξουμε με καρτ στις 3 το πρωί. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ίσως δεν έχω την ικανότητα να κοιτάξω πίσω και να το αναλύσω. Ή δεν θέλω να το κάνω» είπε.

Η Νικόλ Κίντμαν εξήγησε επίσης πως η ίδια είχε τον τελευταίο λόγο για τις ερωτικές και γυμνές σκηνές που θα έμπαιναν στην ταινία, στο τελικό μοντάζ.

«Όταν πήγα να συνεργαστώ με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, μου είπε: "Θέλω εντελώς γυμνό", και του απάντησα: "Δεν ξέρω". Οπότε καταλήξαμε σε μια συμφωνία, που μπήκε στο συμβόλαιό μου. Θα μου έδειχνε τις γυμνές σκηνές πριν μπουν στην ταινία. Έτσι θα ένιωθα ασφαλής. Δεν είπα όχι σε καμία από αυτές. Ήθελα να βεβαιωθώ πως δεν θα ήμουν εγώ να στέκομαι απλώς εκεί γυμνή και όλοι γύρω μου να με κοροϊδεύουν. Ήμουν προστατευμένη, οπότε κατάφερα να εξερευνήσω έναν περίπλοκο γάμο και τον τρόπο που ο χαρακτήρας του Τομ κάνει αυτές της σκηνές ζήλιας».