Ένα εξαιρετικά σπάνιο, λευκό διαμάντι 102,39 καρατίων, σχήματος αυγού, πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ έναντι 13,3 εκατ. ευρώ!

Ο περήφανος νέος ιδιοκτήτης του, ένας ιδιώτης συλλέκτης από την Ιαπωνία, έδωσε στο αψεγάδιαστο διαμάντι το όνομα της δεύτερης κόρης του, βαφτίζοντάς το «Maiko Star». Πίσω απ’ αυτή την κίνησή του κρύβεται μια οικογενειακή παράδοση, αφού τον περασμένο χρόνο ο ίδιος συλλέκτης είχε αγοράσει ένα άλλο διαμάντι και πάλι από τους Sotheby’s, που το είχε ονομάσει τότε «Manami Star», όπως λένε τη μεγαλύτερη κόρη του.

Ο Ιάπωνας πλειοδότησε κάνοντας την προσφορά του τηλεφωνικά, ενώ οι άλλες προσφορές έγιναν διαδικτυακά. Το διαμάντι είχε ανακαλυφθεί το 2018 στον Καναδά. Τότε, βέβαια, ήταν ακατέργαστο και ζύγιζε 271 καράτια.

Είναι το όγδοο διαμάντι αυτού του είδους και άνω των 100 καρατίων που βγήκε στο σφυρί. Τα προηγούμενα επτά είχαν πιάσει επίσης διψήφια νούμερα σε εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασίες.

Το ακριβότερο όλων, ωστόσο, μέχρι σήμερα είναι το ροζ διαμάντι «Pin Star», το οποίο έπιασε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ τον Απρίλιο του 2017 γύρω στα 60,4 εκατ. ευρώ!