Αναρχικοί αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση σε τράπεζες στην Πάτρα. Η ανακοίνωση που ανέβηκε στον ιστότοτο athens.indymedia αναφέρει:

"Ξημερώματα Τρίτης 06-10 με αφορμή την αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης τη Χ.Α. επιλέξαμε να χτυπήσουμε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους σε διάφορα σημεία της πόλης.Πιο συγκεκριμένα σπάστηκαν και έπειτα χρωματίστηκαν το παράρτημα το Υπουργέιου Δικαιοσύνης στην Πάτρα,2 ΑΤΜ και 2 τραπεζικά καταστήματα.

Η στόχευση αυτή προέκυψε από την αναγκαιότητα να αναδείξουμε το γεγονός πως η δικαιοσύνη ότι απόφαση και να πάρει δεν θα τσακίσει στη ρίζα του τον φασισμό,καθώς πρόκειται για ένα παρακλάδι της κραρτικής και καπιταλιστικής πραγματικότητας.Ο φασισμός θα συντριβεί συθέμελα μόνο εάν καταπολεμηθεί στην ιδεολογική του βάση με όρους αγωνιστικούς και όχι στον αποστειρωμένο χώρο των δικαστηριών της αστικής νομιμότητας.Εξάλλου,δεν μιλάμε για μία δίκη κατά του φασισμού εν γένει,καθώς αυτό που διακυβεύευεται είναι το ενδεχόμενο καταδίκης ή μη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση.Ο ίδιος μηχανισμός που πουλάει αντιφασισμό έκανε 51 συλλήψεις για σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων.

Από το ιστορικό του φασισμού στην Ελλάδα είναι ακόμα νωπές οι μνήμες και κανείς δεν ξεχνάει τα ρατσιστικά πογκρόμ,τις επιθέσεις σε στέκια,ελεύθερους χώρους,καταλήψεις,τη δολοφονία του Π.Φύσσα του, Σ.Λουκμάν,του Petrit Zifle.Αφορμή για την εκκίνηση της δίκης στάθηκε η δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι,η οποία έδρασε ως πυροκροτητής της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής.Το κράτος παρακολουθώντας τις εξελίξεις προέβη σε συλλήψεις και προφυλακίσεις μελών της Χ.Α.,αποσκοπώντας έτσι στο να παρουσιαστεί ως εγγυητής της τάξης,της ασφάλειας και μοναδικός προστάτης της δημοκρατίας,να φρενάρει τις μαζητικές μαχητικές διεκδικήσεις και να επανακτήσει κάποιες ψήφους από το εκλογικό σώμαΑναφορικά με την πολιτική διαχείριση της συγκυρίας,το κράτος επικαλούμενο τη θεωρία των 2 άκρων επιχείρησε να υπονομεύσει τον κόσμο του αγώνα,εξισώνοντας τη ριζοσπαστική δράση με τη φασιστική βαρβαρότητα.

Η θεωρία των 2 άκρων δεν είναι παρά μία ιδεολογική ακροβασία ,ενταγμένη στη γενικότερη τακτική του κράτους να απονοηματοδοτήσει τα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα του αναρχικού κινήματος,κατασκευάζοντας την εικόνα μίας μάζας κενού περιεχόμένου χωρίς διακριτό πολιτικό πρόταγμα.Θέλοντας να πολεμήσει την αναρχική θεώρηση στο πεδίο των συνειδήσεων,συνειδητά η κυριαρχία παραλληλίζει την επαναστατική,απελευθερωτική βία με την εθνικιστική ολοκληρωτική,αποσιωπόντας τη στόχευση που εκκινεί τις βίαιες πράξεις στον αντιεξουσιαστικό αγώνα.

Ως αναρχικοί,δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ως προς το αστικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης ,αφού γνωρίζουμε ότι αποτελεί πυλώνας διαφύλαξης και συγκρότησης της εξουσίας.Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτόν το θεσμό,ο οποίος πάντα θα τάσσεται υπέρ των αφεντικών και των εξουσιαστών.

Αναγνωρίζουμε, ότι αυτό το δικαστήριο δεν είναι σε καμία περίπτωση η τελική μάχη με το φασισμό,γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός και απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και παρουσία σε χώρους εργασίας,σχολεία,πανεπιστημία,πλατείες. Όσο και αν το κράτος κλιμακώνει την καταστολή του,όσο και αν εκκενώνει καταλήψεις,φυλακίζει αγωνιστές διαχέοντας την κρατική τρομοκρατία,εμείς θα στεκόμαστε μαχητικά για τον αναρχικό αντιφασιστικό αγώνα,αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 06-10 18.30 στο Παράρτημα

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ"