Με πλήρη μέτρα αυτοπροστασίας τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας στην περιοχή Ράγιο της Θεσπρωτίας, για την σύλληψη ενός αλλοδαπού για τον οποίο υπήρχε πληροφορία ότι μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κάνναβης και μάλιστα οπλισμένος.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής χωρίς εκείνος να προβάλλει αντίσταση, αν και ήταν πράγματι οπλισμένος με ένα πιστόλι μάρκας «Zastava» με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα. Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο χώρο των αποσκευών, βρήκαν δυο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 14 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 29 κιλών και 200 γραμμαρίων, όπως αναφέρει το protothema.

Το παράνομο εμπόρευμα κατασχέθηκε, όπως και το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του δράστη και το πιστόλι εστάλη για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί και πού. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.