Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατέφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γιατρούς που εργάζονται στη συγκεκριμένη δομή.

Τα κλιμάκιο πήρε δειγματοληπτικούς ελέγχους από όλους τους εργαζόμενους και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, έγινε εκ νέου απολύμανση του χώρου, ενώ το Κέντρο Υγείας συνέχισε κανονικά την λειτουργία του βάση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ αφού δεν προβλέπεται να κλείσει, παρά το σχετικό αίτημα που διατύπωσε ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρρής.

Στο μεταξύ σε ότι αφορά τον γιατρό (ειδικευόμενος) στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, έχουν γίνει ιχνηλατήσεις και δεν έχει διαπιστωθεί καμία διασπορά από τα αποτελέσματα που έχουν βγει.

Σημειώνουμε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς ο ένας εκ των οποίων σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία για την είσοδο του κορωνοϊού σε δομές υγείας όμως όσο εντοπίζονται τα κρούσματα άμεσα και γίνονται οι ιχνηλατήσεις το πρόβλημα περιορίζεται.