Της αρέσει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα. Κάπως έτσι μπήκε στον χώρο της μόδας.

Στις δουλειές και τις φωτογραφίσεις της γενικότερα, φημίζεται στη πιάτσα της μόδας για την πλαστικότητα της κίνησης και τις θεατρικές της εκφράσεις στην πασαρέλα και στον φακό. Έχει μία ιδιαίτερη σχέση, άλλωστε, με το θέατρο. 

Η Μαριαλένα Βούλγαρη είναι ένα κορίτσι που έχει χαράξει τον δικό της δρόμο στο μόντελινγκ και έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα και σε άλλα πράγματα που την ενδιαφέρουν.

«Το θέατρο υπήρχε μέσα μου και είχα πάντοτε πολλές επιρροές από τον περίγυρο μου, πότε παίζοντας κουκλοθέατρο με την μητέρα μου στο σπίτι και πότε με τους δασκάλους μας που μας διοργάνωναν σχολικές παραστάσεις» τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Αυτό που με γοήτευε στο θέατρο και μου κινούσε την περιέργεια πάντα ήταν η δυνατότητα που σου δινόταν για να ζήσεις πολλές ζωές μέσα από τους ρόλους σου, να υποδυθείς διάφορους χαρακτήρες, είτε αυτοί ταιριάζουν με σένα, είτε έρχονται εντελώς αντίθετα από αυτό που είσαι».


Στη συνέχεια βέβαια ήρθε στην ζωή της η θεατρολογία και οι σπουδές της στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Μέσα από την εμπειρία μου αυτή αγάπησα το θέατρο ακόμα περισσότερο και αγάπησα και το διάβασμα. Η έρευνα για το θέατρο, τα συγγράμματα, οι καθηγητές μου, ήταν σίγουρα μία υπέροχη εμπειρία για μένα.

Προσπάθησα μάλιστα να συνεχίσω τις σπουδές μου από την θεωρία του θεάτρου στην πράξη πηγαίνοντας σε κάποια δραματική σχολή. Πήγα στη σχολή «Θέατρο των Αλλαγών» και διάβασα για να δώσω στο Εθνικό Θέατρο και στις υπόλοιπες δραματικές σχολές. Όμως στη συνέχεια το σταμάτησα εξαιτίας μιας μεγάλης απώλειας που είχα».

Το μόντελινγκ ήρθε κυρίως μέσα από την εμπειρία της στα καλλιστεία το 2018. «Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Ο χώρος της μόδας ήρθε στη ζωή μου μετά το Πανεπιστήμιο, κυρίως σαν χόμπι. Έτσι μου ήρθαν στα χέρια μου οι αιτήσεις συμμετοχής στα καλλιστεία εκείνης της χρονιάς και δήλωσα τη συμμετοχή μου».

Ανάμεσα στο θέατρο και στην πασαρέλα υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία. «Η κάθε πασαρέλα έχει ένα ξεχωριστό στυλ που κατά μία έννοια θα πρέπει να υποδυθείς, ανάλογα με το ρούχο, τη μουσική και όλα τα σχετικά.

Στην πασαρέλα πέρα από το περπάτημα πρέπει να έχεις και αντίστοιχες εκφράσεις προσώπου που να ταιριάζουν με το στυλ που πλασάρεις. Είναι μία ομαδική δουλειά, όπως και το θέατρο».


Ωστόσο, με το θέατρο πλέον έχουν χωρίσει κάπως οι δρόμοι με την Μαριαλένα. «Αυτή την χρονική περίοδο έχω βάλει σε προτεραιότητα τις δουλειές μου στον χώρο της μόδας.

Ο χώρος αυτός είναι πράγματι αρκετά σκληρός και ανταγωνιστικός, όμως, σου χαρίζει και μοναδικές στιγμές που από μόνες τους σε βοηθάνε σε πολλά και σε κάνουν να δεις τα πράγματα από μία άλλη γωνία».

Η ίδια πάντως το ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δήλωνε ποτέ συμμετοχή στο Greece Next Top Model, ενώ δεν της αρέσει και τόσο η τηλεόραση. «Δεν με ενδιαφέρει να γίνω γνωστή μέσα από τον χώρο της μόδας, ενώ δεν βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση παρά μόνο σειρές και ταινίες».

Η Πάτρα, αν και έχει φύγει τα τελευταία χρόνια από την αχαϊκή πρωτεύουσα, είναι πάντα στην καρδιά της. «Είναι για μένα μία αιώνια φοιτητική πόλη που ταυτίζω με την ανεμελιά και γενικότερα με τους χαλαρούς ρυθμούς της. Την έχω πάντα στην καρδιά μου, έρχομαι συχνά και τη νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου.

Η Αθήνα όμως είναι ουσιαστικά το μέρος που μεγάλωσα. Την αγαπώ για τις επιλογές που μου δίνει, αλλά και τις ευκαιρίες που έχει στο εργασιακό κομμάτι».


Το μοντέλο με τις θεατρικές εκφράσεις πάνω στην πασαρέλα αποφεύγει να λέει τα όνειρα του.

«Θέλω να μιλάω μόνο για ότι έχω πετύχει, για τους στόχους που έχω υλοποιήσει. Σίγουρα όμως μέσα στους στόχους αυτούς είναι να κάνω οικογένεια κάποια στιγμή. Ελπίζω σύντομα».

Όσο για την αγαπημένη της φράση είναι μία: «Να είσαι ευγνώμων και η ζωή θα σε εκπλήξει»!


(Οι φωτογραφίες είναι από το gs_photography_gr, του Γιάννη Σαρηγιάννη και από το facebook).