Σε σημείο αναφοράς για την ανάδειξη μιας εκ των σημαντικών περιόδων της Πάτρας, έχει μετατραπεί το καταφύγιο κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, που μετατράπηκε από σκουπιδότοπος σε χώρο ιστορικής μνήμης

Από το πρωί της Κυριακής, που ξεκίνησε η λειτουργία της έκθεσης  αρχειακού και επετειακού υλικού, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την συμπλήρωση 76 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα, την έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 500 άτομα.


Λόγω της μεγάλης προσέλευσης το καταφύγιο έμεινε ανοιχτό και έγιναν ξεναγήσεις και το απόγευμα της Κυριακής.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα ομαδικών επισκέψεων τα απογεύματα συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου  - με την τήρηση πάντα των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας - κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (τηλ. 2610 – 390 – 937).

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα ντοκουμέντα που παρατίθενται, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν πλευρές από την ιστορία της πόλης, κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση.