Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και τις υγειονομικές αρχές για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, είναι ότι ιός δείχνει να έχει εξαπλωθεί παντού, κάτι που κάνει τις εστίες να γίνονται συνεχώς περισσότερες.

Οι πολλές και διάφορες εστίες, εκτός από το ότι δυσκολεύουν τις ιχνηλατήσεις, είναι ένα ακόμα εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν οι υγειονομικές αρχές στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν γα τον περιορισμό της διασποράς.

Αν πάρουμε μόνο τα κρούσματα που έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι ο κορωνοϊός έχει ξεκινήσει να επεκτείνεται με αρκετά επιθετικές τάσεις στην ανοικτή κοινότητα της Πάτρας.

Από τα σχολεία με το κρούσμα σε μαθητή και καθηγητή γυμνασίου, πέρασε στις δομές υγείας με τα κρούσματα σε γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας. Πέρασε επίσης στα δικαστήρια με το κρούσμα του δικηγόρου και της συζύγου του, πήγε στο ΕΚΑΒ με το κρούσμα σε υπαλλήλου στο διοικητικό κέντρο του φορέα και στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με τον κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο. 

Στη συνέχεια έφτασε στο κολυμβητήριο και στο ΠΕΑΚ με το κρούσμα σε προπονητή, στη συνέχεια και πάλι σε σχολείο με το κρούσμα στο καθηγητή του Ριόλου, μπήκε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με το κρούσμα σε γιατρό και επεκτάθηκε σε εργασιακούς χώρους αρχικά με το κρούσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με τα κρούσματα σε δύο εργαζόμενους πολυκαταστήματος που βρίσκεται σε κέντρο με πολλά ακόμα μαγαζιά. 

Κα όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους, η ανησυχία μεγαλώνει, οι εστίες γίνονται ολοένα και περισσότερες και οι ιχνηλατήσεις μέχρι ώρας δεν μπορούν να ανακόψουν την έξαρση του ιού. Πόσο μάλλον από την στιγμή που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται τα μέτρα και παρατηρούνται συγκεντρώσεις και συνωστισμοί.