Ο κορωνοϊός, εκτός από τις μαθητικές καταλήψεις, φαίνεται πως δημιουργεί και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, όπου βρέθηκε η Νέτη Φίλια με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», καταγράφοντας την εικόνα και την αγωνία των γονέων.

Στο σχολείο καταγράφονται ελλείψεις σε τέσσερις βασικούς δασκάλους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 μαθητές να μην μπορούν να κάνουν ουσιαστικό μάθημα. Τρεις εξ αυτών έχουν λάβει άδεια ειδικού σκοπού για τον Covid-19 και οι θέσεις τους δεν έχουν καλυφθεί.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φαίη Δημοπούλου, το σχολείο στην ουσία λόγω της έλλειψης των τεσσάρων δασκάλων υπολειτουργεί και τα κενά καλούνται να καλύψουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Η μητέρα παιδιού της Δ’ δημοτικού αναφέρει πως «είμαστε σε απόγνωση, τα παιδιά μας πηγαινοέρχονται στο σχολείο και υποαπασχολούνται. Όλη μέρα… ζωγραφίζουν» καταγγέλλει, προσθέτοντας πως λόγω των ελλείψεων δεν λειτουργεί ούτε το ολοήμερο.