Για τη θεατρική περίοδο 2020-2021 το θέατρο Επίκεντρο+ ανοίγει ξανά το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Υποκριτικής του για ενήλικες. Οι δύο παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν από το προχωρημένο τμήμα του Εργαστηρίου, το έργο «Ρινόκερος» τον Οκτώβριο του 2019 στο Επίκεντρο+ και το έργο «Αρχαίων Πράξεις» στο θέατρο Κρήνης, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας το Σεπτέμβριο του 2020, αποδεικνύουν την πολύ πετυχημένη πορεία του παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε ο Covid19 στο θεατρικό γίγνεσθαι.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Υποκριτικής αφορά όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν τη μαγεία του θεάτρου. Βασικοί του στόχοι και πυρήνας είναι η ελευθερία, ο αυθορμητισμός, η δημιουργικότητα, η καλλιέργεια πνεύματος, ομαδικότητας, αλληλοσεβασμού, παράλληλα με την ανάπτυξη θεατρικού ήθους, συνέπειας και πάνω από όλα ΑΓΑΠΗΣ για την τέχνη.

«Πιστεύω ότι η ουτοπία είναι πραγματοποιήσιμη. Μια μέρα θα πραγματοποιηθεί. Ουτοπία δεν είναι το αδύνατον. Είναι αυτό που ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί». Μακάρι… Ariane Mnouchkine (Αριάν Μνουσκίν) French stage director

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να πορευτούμε προς έναν κοινό στόχο… να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να έρθουν σε άμεση επαφή με το θέατρο, με τελικό προορισμό, στο τέλος της σεζόν, την παρουσίαση της δουλειάς μας, σε μορφή παράστασης η οποία θα λάβει χώρα είτε στη σκηνή του Επίκεντρου+ εφόσον επιτραπεί από τις Υγειονομικές Αρχές, είτε σε εξωτερικό χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παραστάσεις.

Υπεύθυνος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Υποκριτικής είναι ο ηθοποιός και στέλεχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας τα τελευταία χρόνια, Βασίλης Κόκκαλης.

Πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2020 - Μάιος 2021.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 46 10 50.

Περιορισμένος αριθμός εγγραφών.

Οι συμμετέχοντες αποτελούν και το βασικό πυρήνα στελέχωσης των παραστάσεων του Επικέντρου+.