Μέχρι και στην Αθήνα έφτασε η είδηση ότι σε δύο από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Πάτρας, μπήκε προσωρινά λουκέτο, με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Και αυτό μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες. Το πρώτο λουκέτο, ως γνωστόν, έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου με το κατάστημα να κλείνει για 15 ημέρες και να καλείται να πληρώσει 15.000 ευρώ πρόστιμο αφού βρέθηκαν σε αυτό, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, 309 άτομα παραπάνω από το προβλεπόμενο.

Στο δεύτερο, τα ξημερώματα της Κυριακής, το πρόστιμο, έφτασε τα 10.000 ευρώ, με το κλιμάκιο των αστυνομικών αρχών να εντοπίζει στο εσωτερικού του καταστήματος (ήταν και άλλοι που περίμεναν να μπουν) 144 υπεράριθμους πελάτες και το κατάστημα να "σφραγίζεται" για 15 ημέρες.

Χαρακτηριστικό και των δύο ελέγχων είναι ότι οι εξορμήσεις έγιναν υπό την παρουσία των αστυνομικών διοικητών των αρμόδιων τμημάτων, ενώ το γεγονός ότι έπεσαν δύο τόσο μεγάλα πρόστιμα έκανε αίσθηση παντού.

Αίσθηση όμως έκανε και ο συνωστισμός που προηγήθηκε, με πολλούς να αποδίδουν το γεγονός στην αθρόα επιστροφή των φοιτητών στην πόλη που ζητούν να κάνουν τις νυχτερινές τους εξόδους από τις πρώτες ημέρες κιόλας που έφτασαν στην Πάτρα.

Το όλο θέμα πάντως επιβεβαιώνει και αρκετός κόσμος της εστίασης που υποστηρίζει ότι τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθούν τη νύχτα, στα κλαμπ και στα νυχτερινά μαγαζιά.

Οι υγειονομικές αρχές, πάντως, ανησυχούν βλέποντας τα φαινόμενα αυτά και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που ο νομός έχει φτάσει τα 47 κρούσματα (μαζί με τα έξι τα σημερινά) μέσα σε μία εβδομάδα.  

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά για την τηλεόραση του OPEN.


Πάτρα: Λουκέτο σε 2 μεγάλα κλαμπ λόγω συνωστισμού | Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 04/10/2020 | OPEN TV