Μια εφ’ όλης ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Διδασκάλου στο περιοδικό Gala και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπουρούση. Η πρωταγωνίστρια από τις Άγριες Μέλισσες αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην επιστροφή στην τηλεόραση, την θερμή αγκαλιά του κοινού στη σειρά του ΑΝΤ1 και τα reality shows!

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιστρέψετε πέρυσι στην τηλεόραση;

Είδα τα πρώτα δέκα σενάρια που μου έφερε ο Λευτέρης Χαριτος και μετά την τρίωρη συνομιλία μας κατάλαβα ότι όχι μόνο συγγενεύουμε συναισθηματικά, αλλά και μου ενέπνευσε μεγάλη σιγουριά. Όπως και το σενάριο, το οποίο όπως βλέπετε, είναι εξαιρετικό και βάζει στο στόμα μας εξαιρετικά λόγια. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για τον ηθοποιό. Πώς να μη μιλήσει κανείς για την αισθητική του γυρίσματος, κάθε επεισόδιο είναι σαν μια μικρή ταινία. Και σκεφτείτε ότι οι ρυθμοί είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Φέτος προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο την εβδομάδα και αυτό σημαίνει ότι όλοι κάνουμε μαραθώνιο ποιότητας.

Η ανταπόκριση του κόσμου σας ενδιαφέρει; Τη μετράτε;

Τέχνη χωρίς κοινό δεν υπάρχει. Ωστόσο κανείς μας δεν κοιτάζει τα νούμερα τηλεθέασης. Πάμε και κάνουμε αυτό που ξέρουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και νομίζω ότι μιλώ εξ’ ονόματος όλων σε αυτή την περίπτωση. Βλέπω και τους συναδέλφους μέσα σε αυτές τις συνθήκες που δεν είναι και οι ευκολότερες και οι καλύτερες πόσο βάζουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ξέρετε, πιστεύω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη όλων των ανθρώπων που δουλεύουν για την τηλεόραση. Η αισθητική μιας χώρας καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την τηλεόραση. Θέλει προσοχή, λοιπόν. Στην τηλεόραση έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά, οι αυριανοί μας πολίτες.

Υπάρχουν όμως και πολλά αντιαισθητικά προγράμματα στην τηλεόραση, τα reality shows λόγου χάρη. Αυτό σας ανησυχεί;

Δεν παρακολουθώ τις εκπομπές που αναφέρετε. Δεν ανησυχώ. Προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω με τον καλύτερο τρόπο, ελπίζοντας πως το κοινό αντιλαμβάνεται ποιο θέμα υποτιμά τη νοημοσύνη του και ποιο όχι.