Μπορεί η συναυλία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για την Κωνσταντινούπολη να μην είχε κόσμο στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα ένεκα των συνθηκών της πανδημίας, όμως την παρακολούθησαν ζωντανά, πάνω από 8.000 χρήστες του διαδικτύου.

Η μετάδοση πέρα από την τηλεόραση του Λύχνος T.V. γινόταν και στην μορφή live streaming στο διαδίκτυο και το ενδιαφέρον, κρίνοντας από τον κόσμο που κάθισε στον υπολογιστή του για να τη δει και να την ακούσει, ήταν μεγάλο.

Ο Μανώλης Μητσιάς ήταν για ακόμα μία φορά συγκλονιστικός σε όλα τα τραγούδια που ερμήνευσε, αρκετά εκ των οποίων αναφέρονταν στην Κωνσταντινούπολη και στον Βόσπορο.

Εξάλλου συγκινητικός ήταν στα λόγια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος όταν εξηγώντας τον τίτλο της εκδήλωσης («Συγγνώμη Πόλη μου»), ζήτησε συγγνώμη από την Βασιλεύουσα γιατί ορισμένες φορές η Ελλάδα την ξέχασε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συναυλία που έγινε σε μία ιδιαίτερη χρονική περίοδο για την Ελλάδα, λίγο μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει το ιερό σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Οικουμένης, την Αγία Σοφία σε τζαμί και εν μέσω της συνεχόμενης τουρκικής προκλητικότητας, αγκαλιάστηκε διαδικτυακά και από την ελληνική ομογένεια.