Υλικά

  • 1 φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο
  • 3-4 κλωνάρια λεμονόχορτο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντερ (περίπου 40 γρ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 lime (ξύσμα και χυμό)
  • 1 καυτερή πιπεριά κέρατο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σπάμε το λεμονόχορτο με το πίσω μέρος του μαχιαιριού να βγάλει τα αρώματά του
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτά φετάκια (δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε) και συνθλίβουμε το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα lime και το χυμό. Ανακατεύουμε
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη γάστρα, ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ακουμπάμε πάνω το λαβράκι. Αλατίζουμε ελαφρά την κοιλιά και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης.
  • Αραδιάζουμε ό, τι απομένει γύρω από το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Κλείνουμε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε στο φούρνο για 30′ λεπτά
  • Σερβίρουμε το ψάρι (μέσα στη λαδόκολλα ακόμη καλύτερα)

Πηγή: iefimerida.gr