Η πρώτη εξάστερη τουριστική μονάδα στη Δυτική Ελλάδα έρχεται και όλα δείχνουν ότι το ζήτημα βαίνει σε έναν αρκετά καλό δρόμο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με ανάρτησή του στο facebook, καθώς υποδέχτηκε στο γραφείο του τον εκπρόσωπο της RND Investments, κ. Leon van der Heiden και τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας για την κατασκευή της πρώτης εξάστερης τουριστικής μονάδας στη Δυτική Ελλάδα, στη θέση ΒΑΡΚΟ.  Η επένδυση έχει ενταχθεί στις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της χώρας με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις μεγάλες επενδύσεις που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Η Δυτική Ελλάδα μπαίνει γερά στον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη» μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece, που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, εγκρίθηκαν έξι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, μεταξύ αυτών και το project Varko της εταιρείας RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα σε έκταση 160 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς (απέναντι από τη Λευκάδα) της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι.

Στην έκταση που εξαγόρασε η ολλανδική εταιρεία στις αρχές του 2018, θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση που προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 135 κλινών, 30 βίλες, χώρους ευεξίας κ.ά.