Στιγμές που κανείς δεν επιθυμεί να βιώσει, έζησε την Παρασκευή μια οικογένεια στην περιοχή του Αγίου Ηλία του δήμου Πύργου, η οποία αντίκρισε μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά να μετατρέπεται σε στάχτη ο δεύτερος όροφος και η στέγη του σπιτιού τους.

Ολοσχερώς καταστράφηκε ο δεύτερος όροφος, παρά την άμεση επέμβαση ισχυρής πυροσβεστικής δύναμης στο σημείο.

Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου δέχθηκε κλήση να επέμβει άμεσα σε διώροφη κατοικία που καιγόταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από διάφορα μέρη της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν 20 πυροσβέστες με 8 υδροφόρα οχήματα από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα, καθώς και ένα κλιμακοφόρο όχημα το οποίο αποδείχθηκε «λύρα εκατό», μιας και η συνεχής ρίψη του από ψηλά ήταν αυτή που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις φλόγες προκειμένου στη συνέχεια να «μπουκάρουν» με ασφάλεια οι πυροσβέστες και να προχωρήσουν σε πλήρη κατάσβεση.

Ωστόσο παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, ο δεύτερος όροφος της μονοκατοικίας καθώς και η σκεπή της καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά, παραμένουν άγνωστες και αναμένεται να εξεταστούν από τους ανθρώπους του Ανακριτικού Τμήματος της Υπηρεσίας που βρέθηκε στο συμβάν.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί και αναμένεται να εξεταστούν και από την Πυροσβεστική, μέλος της οικογένειας φαίνεται να άκουσε κάποιο ήχο σαν σκάσιμο πριν το ξέσπασμα της φωτιάς, κάτι που μπορεί να οφείλεται και σε βραχυκύκλωμα κάποιας οικιακής συσκευής.

Ανεπιβεβαίωτες είναι και οι πληροφορίες που λένε πως το συγκεκριμένο κομμάτι του σπιτιού που κάηκε δεν μετρά πολλά χρόνια ζωής από τη στιγμή που η οικογένεια ολοκλήρωσε την κατασκευή του, κάτι που αν μη τι άλλο κάνει ακόμα πιο σοκαριστικό όλο αυτό που βίωσε η οικογένεια.

Πηγή: patrisnews.com