class="kvgmc6g5 cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql" style="text-align: center;">«Η μουσικότητα της κίνησης: Το σώμα ως μουσικό όργανο»
Σάββατο και Κυριακή 17 και 18 Οκτωβρίου
Ώρες 14:00 - 18:00
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΟΥΒΑΡΑ
Το θέατρο ACT θα διοργανώσει και φέτος σειρά σεμιναρίων Σωματικού Θεάτρου, προσκαλώντας στην Πάτρα, τον διεθνή χορογράφο και χορευτή Σπύρο Κουβαρά, ιδρυτή της ελληνογαλλικής ομάδας σύγχρονου χορού, Synthesis 748.
Το κάθε σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες και θα διεξαχθούν 5 διαφορετικές, αυτόνομες, θεματικές, από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021, ενώ οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον αριθμό των σεμιναρίων που θα παρακολουθήσουν ανάλογα με το ενδιαφέρον και την διαθεσιμότητα τους.
Τα σεμινάρια γενικά απευθύνονται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση που επιθυμούν να βελτιώσουν και να εξελίξουν την σωματικότητα της κίνησης τους ανεξάρτητα του αν διαθέτουν προηγούμενη θεατρική ή χορευτική εμπειρία.
Στόχος είναι να δοθούν στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα εργαλεία για το σώμα που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τις διαφορετικές ποιότητες τους και να εμβαθύνουν στην ολιστική διερεύνηση των σωματικών τους δυνατοτήτων με ακρίβεια και τεχνική στην σκηνική τους παρουσία.
Σε όλα τα σεμινάρια θα τηρηθούν τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά συνέπεια μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων του κάθε κύκλου είναι τα 12 άτομα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης απο την Spyros Kouvaras / Synthesis 748 Dance Company.
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ | 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ
Το πρώτο σεμινάριο, με τίτλο, «Η μουσικότητα της κίνησης: Το σώμα ως μουσικό όργανο», εξετάζει και αναλύει τις διαφορετικές ποιότητες στην κίνηση του performer, τοποθετώντας το σώμα στο επίκεντρο της σκηνικής παρουσίας. Το σώμα, προσεγγίζεται ως μια μουσική παρτιτούρα που διαμέσου των κινήσεων και των δυναμικών που χρησιμοποιεί, χρωματίζει τον χώρο και αποκαλύπτει των εσωτερικό κόσμο του performer. Κάθε άρθρωση, κάθε μικρή ή μεγάλη μυική ομάδα χρησιμοποιείται μεταφορικά ως μουσικό όργανο και η σκηνική κίνηση αποκτά την μορφή μιας βουβής συμφωνίας. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε μια μέθοδο μη λεκτικής δραματουργίας που απελευθερώνει το φαντασιακό του ερμηνευτή και εστιάζει στην ποιητική της εικόνας όπως αυτή προκύπτει απο τηναντίστιξη φωνής, αναπνοής και κίνησης. Η καλλιέργεια της μουσικότητας στην κίνηση αποτελεί για τον ερμηνευτή ένα θεμελιώδες στοιχείο της σκηνικής του παρουσίας και μέσα απο τεχνικές ασκήσεις και δομημένους αυτοσχεδιασμούς ενισχύεται η δυνατότητα του performer να ερμηνεύσει κινησιολογικές χορωδίες και κινητικούς κανόνες διαφορετικών τονικοτήτων. Όλες οι ανωτέρω προσεγγίσεις θα γίνουν μέσα απο την σχέση του σώματος με τον χώρο, μέσα απο την σχέση του με τον χρόνο και την δυναμική καθώς και μέσα απο τον κινησιολογικό διάλογο με τους άλλους.
Αναλυτικά:
- Physical training exercises
- Μυοσκελετική ενδυνάμωση
- Διαφορετικές ποιότητες και δυναμικές κίνησης
- Ηχοποιητική ανάλυση κινητικών μοτίβων
Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου
Διδακτέες Ώρες | 8 ώρες συνολικά | 14:00-18:00 Σάββατο και Κυριακή
Κόστος συμμετοχής | 40 €
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6939769081, 2610272037, 6936122263 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]
Για την εγκυρότητα της εγγραφής απαιτείται κατάθεση προκαταβολής 25 €, το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στο ταμείο του θεάτρου ACT ή με web banking (με την αιτιολογία ACT LAB και ονοματεπώνυμο καταθέτη) στον ακόλουθο λογαριασμό:
IBAN / GR7701402900290002340015561, ALPHA BANK
Δικαιούχος Σπύρος Κουβαράς
Λόγω αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε σχέση με τον αριθμό συμμετεχόντων δυστυχώς δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε όσους δεν έχουν κάνει προηγουμένως τηλεφωνική ή ηλεκτρονική προκράτηση συμμετοχής
Links
https://goo.gl/TleJXv (εκτενές αφιέρωμα στις παραστάσεις και performances του Σπύ-ρου Κουβαρά απο το LandEscape Contemporary Art Review)
https://www.works.io/spyros-kouvaras
https://www.facebook.com/utopies.danse

https://www.facebook.com/synthesis748/

http://vimeo.com/channels/synthesis748
www.act-theater.gr