Εντείνονται οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια των υγειονομικών αρχών, με την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας και μπροστά στον κίνδυνο της διασποράς που υπάρχει.

Η εντολή είναι σαφής και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Ακόμα μεγαλύτερη τήρηση των μέτρων στις καθημερινές μας επαφές, έτσι ώστε να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά, τόσο στην Πάτρα, όσο και στον υπόλοιπο νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια και τους αστυνομικούς αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα και ήδη αυτό έχει φανεί από τις εξορμήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Τα Αστικά ΚΤΕΛ, αν και εδώ στην Πάτρα, δεν παρατηρείται αυτός ο συνωστισμός που βλέπουμε στην Αττική, είναι στο πρώτο πεδίο της αυξανόμενης έντασης των ελέγχων που έρχονται το επόμενο διάστημα.  

Αιτία για αυτό είναι και η έλευση των φοιτητών, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκινάει και επίσημα για το Πανεπιστήμιο Πατρών, με ένα μεγάλο όγκο από αυτούς να χρησιμοποιεί τα λεωφορεία της γραμμής για το Ρίο.

Όμως οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν εκεί. Θα αυξηθούν και στα καταστήματα εστίασης υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου το πλαίσιο θα είναι ακόμα πιο αυστηρό και τα πρόστιμα τσουχτερά για τους παραβάτες.

Η περίπτωση του καταστήματος της Ηφαίστου και του προστίμου των 7.000 ευρώ, την περασμένη εβδομάδα, είναι χαρακτηριστική. Έλεγχοι όμως θα γίνονται σε έναν πιο αυστηρό ρυθμό και στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση, όπως και στις λαϊκές αγορές, αλλά και γενικότερα στους εργασιακούς χώρους.

Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί το ζήτημα πλέον δεν είναι μόνο η τήρηση των μέτρων, αλλά η σωστή εφαρμογή τους. Να φοριέται, δηλαδή, σωστά η μάσκα και να μην υπάρχει καμία χαλαρότητα γενικότερα ως προς τα μέτρα.