Τα δικαστήρια στην Πάτρα άνοιξαν, όμως, αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους δικηγορικούς και νομικούς κύκλους της πόλης, αλλά και τους εργαζόμενους στο Δικαστικό Μέγαρο, είναι ότι το διάστημα αυτών των δύο ημερών δεν έγιναν ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός 55χρονος Πατρινός δικηγόρος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ήταν καθημερινά σε επαφή με δεκάδες άτομα στα δικαστήριο, αλλά και στο γραφείο του.

Ο ΕΟΔΥ με βάση το πρωτόκολλο δεν προχώρησε σε μαζικά τεστ και ιχνηλατήσεις, καθώς έλεγχοι γίνονται μόνο σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν πιέσεις και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών που ήρθε σε επαφή με στελέχη του ΕΟΔΥ για να γίνουν έλεγχοι, τουλάχιστον σε άτομα που αποδεδειγμένα ήρθαν σε επαφή με τον δικηγόρο.

Τελικά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Ζούπας πήρε την υπόσχεση από τα στελέχη του ΕΟΔΥ ότι θα έρθει την Παρασκευή ένα κλιμάκιο του οργανισμού για να προχωρήσει σε ορισμένα περιορισμένα τεστ.

Στο μεταξύ η κίνηση στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, σήμερα πρώτη μέρα μετά το διήμερο λουκέτο και τις απολυμάνσεις που έγιναν, ήταν σαφώς πιο περιορισμένη σε σύγκριση με τις άλλες μέρες.