Στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι από την περιοχή της Λευκίμμης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, αλλά η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη από τη στιγμή που αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

«Οι φλόγες καίνε στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους, η αγωνία μας είναι να μην φτάσουν στον πυρήνα», είπε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, προσθέτοντας ότι η νύχτα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οπως είπε, γίνονται με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες για να ανακοπεί το μέτωπο, ενώ ανισχύονται συνεχώς τόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής όσο και της αυτοδιοίκησης που δίνουν μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Ήδη, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και για το ποιοι ευθύνονται, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι τις φωτιές μπορεί και να τις βάζουν μετανάστες που μετακινούνται στον άξονα Δαδιά - Δέρειο και μετά Ροδόπη.


Αναφορές για εκρήξεις και για πυροσβέστες που κινδύνευσαν διαψεύδονται από αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Το χωριό της Λευκίμμης δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν αναφέρουν κάτοικοι.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα είναι μια μεγάλη και δύσκολη νυχτα.

Η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν αρχικά και επιχειρούν, πλέον, για την κατάσβεση 50 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 - 5 μποφόρ.
Στο μεταξύ, μια δεύτερη φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή του Έβρου το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στο χωριό Πυλαία Φερών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δασική έκταση, χωρίς να απειλεί, για την ώρα τον οικισμό, ενώ επιχειρούν 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες.


Φωτογραφίες: Evros-News