Στα οφέλη που είχε για τους πολίτες και τους Δήμους η διαδικασία για την τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας για την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα τετραγωνικά, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι 2,6 εκατομμύρια πολίτες έκαναν χρήση της δυνατότητας να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά και να δηλώσουν 60 εκατομμύρια επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Θεοδωρικάκος οι πολίτες που έκαναν τις δηλώσεις γλύτωσαν από τέλη και πρόστιμα, συνολικά, περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ με τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών, το Κράτος διασφαλίζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε χρόνο, ένα ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί από τους Δήμους είτε για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες είτε για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, ανάλογα με την επιλογή κάθε δημοτικής αρχής.

«Μια παθογένεια δεκαετιών λύθηκε με αυτόν τον τρόπο. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν το Κράτος και το Κράτος εμπιστεύθηκε τους πολίτες», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.