class="kvgmc6g5 cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql" style="text-align: center;">Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΡΑΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
 
- Στην Νυχτερινή Ποδηλατάδα κάθε ένας είναι προσωπικά και μόνος υπεύθυνος για την δική του ασφάλεια, σε περίπτωση που συνοδεύει ανήλικο υπεύθυνος για την ασφάλεια αυτού, και για τον εξοπλισμό του.
- Φυσικά, είναι απαραίτητα φώτα εμπρός και πίσω, δυνατά.
- Εννοείται, το ποδήλατο χρειάζεται να είναι σε καλή κατάσταση.
- Μπροστά επικεφαλής της πομπής και πίσω στο τέλος αυτής, υπάρχουν εθελοντές οδηγοί με κίτρινα γιλέκα. Η παρουσία τους εκεί θέτει τα όρια της αρχής και του τέλους του όγκου της πομπής, και έχει σημασία για την κατεύθυνση και τη διατήρηση της σωστής ταχύτητας. Όποιος θέλει να διευκολύνει την δράση χωρίς να δημιουργεί κινδύνους για το σύνολο, πρέπει να κινείται προσεκτικά μέσα σε αυτά τα όρια, άρα δεν προσπερνάμε τους πρώτους - δε μένουμε πίσω από τους τελευταίους.
- Ομάδα εθελοντών με κίτρινα γιλέκα ασφαλίζει τις διασταυρώσεις και τους καθέτους δρόμους. Κατά την πορεία οι εθελοντές συνοδεύουν την πομπή των ποδηλάτων βοηθώντας την κίνηση του συνόλου. Φροντίζουν για όλους μας. Ας είμαστε συνεργάσιμοι λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους!
- Στους δρόμους κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα (συνήθως στη δεξιά), ώστε να μην μπλοκάρουμε την κίνηση των άλλων οχημάτων.
- Προσπαθούμε να ποδηλατούμε δίχως να δημιουργούμε κενά μεταξύ μας, ώστε να μην εισχωρούν ανάμεσα στα ποδήλατα μηχανοκίνητα οχήματα.
- Κράνος σαμπρέλα και βασικά εργαλεία αυτό-εξυπηρέτησης, στη δύσκολη στιγμή έχουν αποδειχθεί πάααρα πολύ χρήσιμα..
- Δεν κάνουμε αγώνες, ποδηλατούμε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, για να απολαμβάνουμε την παρέα και τη διαδρομή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
- ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν κάνουμε επίδειξη δεξιοτήτων. Οποιοσδήποτε θέλει να κάνει εφέ θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του συνόλου, δεν θα συμμετέχει.
*Πάντα η αναχώρηση γίνεται μισή ώρα μετά το ραντεβού με απόκλιση 5 λεπτών
Η ποδηλατική κοινότητα "Πιάνω τη Ζωή απ' το Τιμόνι", δραστηριοποιείται στην πόλη της Πάτρας τα τελευταία επτά+ χρόνια, με κυριότερη δράση της, την εβδομαδιαία ποδηλατοβόλτα που γίνεται κάθε Τετάρτη βράδυ, με τίτλο "Νυχτερινή Ποδηλατάδα" .
Η συγκεκριμένη δράση, με συνέπεια στη διοργάνωση της κάθε εβδομάδα χειμώνα - καλοκαίρι, βασίζεται στην ατομική ελευθερία, την ατομική ευθύνη αλλά και στην εθελοντική προσφορά των μελών της. Πρόκειται για δράση που βασικούς σκοπούς έχει την ενθάρρυνση στη χρήση του ποδηλάτου, την εκπαίδευση των οδηγών (ποδηλάτων και μηχανοκίνητων) πάνω στη συμπεριφορά τους στον δρόμο αλλά και τον ήπιο ακτιβισμό (διεκδίκηση του χώρου που μας αναλογεί στον δρόμο).
"Ακολουθούμε διαδρομές που συνδυάζουν αστικό αλλά και περιαστικό περιβάλλον, και κάθε φορά είναι γύρω στα 20 χιλιόμετρα. Τα μέλη μας τα διακρίνει η κοινωνική ευαισθησία και αυτό το εκφράζουμε με παράπλευρες δραστηριότητες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πως όλους τους σκοπούς μας, έχουμε την ευκαιρία να τους προσπαθούμε κάνοντας πετάλι, αυτό που μας αρέσει περισσότερο. Ζούμε σε μια πόλη που έχει σχεδόν μηδενικές υποδομές για τους χρήστες του ποδηλάτου και η σκέψη μας είναι να δηλώνουμε σταθερά παρών, με στόχο την συνύπαρξη σε μια Πάτρα ανθρώπινη!"