Την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων τεχνικών μέτρων για να μην αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Ρίου – Αγίου Βασιλείου – Ψαθοπύργου – Αραχωβιτίκων, ζητά με επιστολή του προς της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής: 

Σε συνέχεια των πολλαπλών ενημερώσεών σας και των αιτημάτων για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Ρίου-Ακταίου-Αγίου Βασιλείου-Ψαθοπύργου - Αραχωβιτίκων του Δήμου μας, επανερχόμαστε γιατί δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα.

Το τελευταίο διάστημα  κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, οι αναφερόμενες περιοχές επλήγησαν από επικίνδυνες πλημμύρες με καταστροφικές επιπτώσεις στις ιδιοκτησίες των κατοίκων, όπως επίσης να κινδυνεύσουν ακόμα και η υγεία τους και η ίδια η ζωή τους.

Οι αναφορές των προέδρων των Τ.Κ Ακταίου και Αραχωβιτίκων που σας επισυνάπτουμε, αποδεικνύουν το μέγεθος της επικινδυνότητας, όπως και την τεράστια ανάγκη άμεσης επέμβασής σας για την ασφάλεια των κατοίκων.

Παρακαλούμε, χωρίς καμία καθυστέρηση να επιληφθείτε του θέματος, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα  τεχνικά μέτρα που απαιτούνται για να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα, αφού είμαστε στην αρχή του χειμώνα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί για την ολοκληρωμένη και άρτια τεχνικά παρέμβασή σας.