"Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στο απόγειό τους. Οι σχέσεις μας γίνονται πιο ισχυρές, όπως φαίνεται από τις συζητήσεις που είχα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Και αυτό είναι επίσης εμφανές από τις ιστορικές συνεργασίες μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήρθε δύο φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

"Έχουμε μια πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση. Σας βλέπουμε σαν πυλώνα σταθερότητας και είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης και την στρατιωτική ηγεσία. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς. Μιλήσαμε σήμερα με τον υπουργό Άμυνας και δουλεύουμε για να προωθήσουμε τα πράγματα που είχαμε συζητήσει πριν από έναν χρόνο σχετικά με τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και αναφέρω σήμερα ότι το Hershel “Woody” Williams θα βρίσκεται για μόνιμο ελλιμενισμό στη Σούδα. Είναι μια τέλεια επιλογή γιατί είναι στρατηγική θέση και συμβολίζει τη στρατηγική συνεργασία που υπάρχει και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση γιατί βλέπουμε ότι η Ρωσία αποσυντονίζει την ισορροπία στην περιοχή, όπως στη Λιβύη" τόνισε ο κ. Πομπέο.

"Στηρίζουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες για την ευημερία όλης της περιοχής και υποστηρίζουμε τις συζητήσεις μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ όπως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Μιλήσαμε και με τον κ. Στόλτενμπεργκ σχετικά με την πρόοδο που γίνεται στο ΝΑΤΟ και ευελπιστώ ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν με σοβαρό τρόπο" πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ενώ κλείνοντας επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ καλός φίλος των ΗΠΑ, και ένα "φως" στην περιοχή.