Αίτημα για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, επαναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι δεν έχει απαντηθεί με σαφήνεια το ερώτημα αναφορικά με το αν η κυβέρνηση δέχεται τις εισηγήσεις των ειδικών και ζητά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

«Έχουμε επίσημα ζητήσει, για παράδειγμα, να ενημερωθούμε για τις εισηγήσεις που υπήρξαν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Δεν πήραμε απάντηση. Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην εισηγήθηκαν οι επιστήμονες τη μείωση των μαθητών / τάξη, όπως και τη μείωση του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό όμως δεν έγινε. Ούτε καν επιχειρήθηκε. Υπό αυτό το πρίσμα, προτάσσει την ανάγκη να γίνουν σαφέστερα τα όρια επιστήμης και πολιτικής καθώς εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συστηματικά να κρύψει τις δικές της ευθύνες πίσω από τις γνωμοδοτήσεις των ειδικών και πίσω από την ατομική ευθύνη των πολιτών», σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει υποκριτικό και ενοχικό το νέο δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση «αυτοπροστασία ή καραντίνα», καθώς, όπως, λέει, υποδηλώνει απροθυμία ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης και μετάθεση ευθυνών στην κοινωνία, στους νέους, ακόμα και στην αντιπολίτευση. Τέλος, ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνει ότι θεωρεί ότι η προαιρετική επίταξη ιδιωτικών κλινών μέσω της πρόσφατης ΚΥΑ συνιστά προνομιακή μεταχείριση ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την προκλητική και χαριστική ρύθμιση.