Διαφορετικές εκδοχές έδωσαν οι δύο εργαζόμενες του κοινωνικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων, για το θέμα της απόλυσής τους από τις υπηρεσίες του φορέα, από αυτή που δίνει επίσημα ο ΚΟΔΗΠ, σε σχετικά δελτίου Τύπου.

Οι δύο εργαζόμενες που ήταν συμβασιούχες, αλλά εργάζονταν εδώ και χρόνια στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού υποστήριξαν στην εκδίκαση της αγωγής, κατηγορώντας τον φορέα για αντιεργατική συμπεριφορά, ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από την ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεσή τους.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης η πλευρά του δήμου και του κοινωνικού οργανισμού υποστήριξε, σύμφωνα πάντα με τις δύο εργαζόμενες, ότι δεν έχουν νομικό δικαίωμα, και απέφυγε να πει για ποιο λόγο έπρεπε να απομακρυνθούν από την εργασία τους.

Σύμφωνα πάντα με τις εργαζόμενες, ο φορέας και ο πρόεδρός του δεν τις υποστήριξε, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να συνομολογήσει ότι πράγματι η εργασία τους κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κάτι που όπως υποστηρίζουν οι ίδιες δεν μπορούσε να αποφύγει, γιατί προσκόμισαν έγγραφες βεβαιώσεις του ιδίου του προέδρου που πιστοποιούσε τα λεγόμενά τους.

Θυμίζουμε ότι η πλευρά του ΚΟΔΗΠ και του δήμου υποστηρίζει ότι το προεδρείο του φορέα ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των δύο εργαζόμενων γυναικών.