Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας γονέας μαθητή που πηγαίνει  στο 17ο Γυμνάσιο της Πάτρας.

Το γεγονός αυτό αναστάτωσε για λίγο τη σχολική κοινότητα, όμως, η είδηση ότι το τεστ που υποβλήθηκε είναι αρνητικό, την καθησύχασε. 

Ο πατέρας του παιδιού αυτού είναι γιατρός στο επάγγελμα, ενώ η σύζυγος του (γιατρός και αυτή στο επάγγελμα), σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρνητική. 

Ωστόσο, ο μαθητής θα παραμείνει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τα παιδιά γονιών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, σε καραντίνα 15 ημερών, ενώ θα του γίνουν και νέα τεστ. 

Σε καραντίνα είναι και τα δύο παιδιά του πατέρα που ήταν θετικός στον κορωνοϊό στο δημοτικό σχολείο των Ζαρουχλεΐκων, περιμένοντας έτσι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί.

Αν βγουν θετικά τότε μπαίνουν σε καραντίνα τα τμήματα των δύο μαθητών, αν όχι το σχολείο συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του, τα δύο παιδιά όμως θα συνεχίσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα τους, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, για ένα διάστημα 15 ημερών. 

Μέχρι ώρας το μοναδικό κρούσμα μαθητή που είναι θετικός στον κορωνοϊό είναι αυτό του παιδιού του δημοτικού σχολείου του Αγίου Βασιλείου, που είναι παιδί του συνεργάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που ήταν και αυτός θετικός.