Αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία σε όλη τη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που σχολικές δομές, στο σύνολό τους ή τμηματικά παραμένουν

Για δεύτερη εβδομάδα, τα φαινόμενα καταλήψεων αυξάνονται, την ώρα που στο υπουργείο Παιδείας ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την διδακτέα ύλη, καθώς αρκετές σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές και λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως υπάρχει ζήτημα με την αναπλήρωση των χαμένων ωρών.

«Οι καταλήψεις προφανώς δεν έχουν καμία θέση. Είμαστε εδώ για διάλογο, με ανοιχτά σχολεία. Στον βαθμό που υπάρχει απώλεια διδακτικών ωρών, τίθεται ζήτημα αναπλήρωσης ωρών», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός χθες στον ΑΝΤ1.

Στο υπουργείο Παιδείας πάντως βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής όσον αφορά στις καταλήψεις οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε περίπου 300 σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά του το συντονιστικό των μαθητών Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι καταλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 700 και εκτείνονται σε 35 πόλεις. Επίσημα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, ενώ η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της αναφορικά με τους αριθμούς των καταλήψεων, είπε ότι «είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση», επισημαίνοντας ότι κάποια σχολεία το πρωί δηλώνονται υπό κατάληψη, όμως στη συνέχεια λειτουργούν.

Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα το πρωί, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα συναντηθεί με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, στο πλαίσιο του διαλόγου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση.