Μέχρι αύριο το πρωί θα έχουν βγεί τα αποτελέσματα των επαναληπτικών ελέγχων για όλα τα μέλη - 12 στον αριθμό - του πληρώματος του πλοίου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Αυτό διευκρινίζει στην πρώτη δήλωσή της η TUI, με αφορμή τα κρούσματα που βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιου του ταξιδιωτικού οργανισμού.

«Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Mein Schiff 6» θετικοί στον ιό. Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, έως τις 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος».

Ο όμιλος επισημαίνει ότι ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

«Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο. Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα».

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUI AG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Ο στόλος της TUI Cruises διαθέτει περίπου 17.800 κλίνες (Mein Schiff 1/ Mein Schiff 2: 2.894 κλίνες έκαστο, Mein Schiff 3 & 4: 2.506 κλίνες έκαστο, Mein Schiff 5 & 6: 2.534 κλίνες έκαστο, Mein Schiff Herz: 1.912). Η κατασκευή ενός νέου πλοίου, του Μein Schiff 7, έχει προγραμματιστεί για το 2023. Για το 2024 και το 2026, η TUI Cruises έχει αναθέσει την κατασκευή δύο νέων πλοίων LNG στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri.

Σημειωτέον ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα επιτελείς του ταξιδιωτικού οργανισμού- που είναι και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη- συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Από πλευράς του ομίλου εκτιμάται ότι θα φέρει φέτος πάνω από 1 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας (από 3 εκατ. πέρυσι) από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται -συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας-, θέτοντας στόχο για επέκταση της σεζόν έως το Νοέμβριο, παρά τις δυσκολίες που φέρνει η έξαρση των κρουσμάτων πανευρωπαϊκά. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο όπου η TUI Cruises ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας της μέσα στο Σεπτέμβριο.

Πηγή: protothema.gr