Ένας γιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας της Χαλανδρίτσας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μία μερική αναστάτωση στη δομή υγείας, ενώ έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ο γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφάνισε κάποια συμπτώματα πριν από δύο μέρες, είχε την υποψία και πήγε και έκανε το τεστ του κορωνοϊού, το οποίο το βράδυ της Κυριακής βγήκε θετικό.

Αμέσως ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας που εργάζεται και ακολούθησαν απολυμάνσεις όλων των εσωτερικών χώρων της δομής και όχι μόνο σε αυτούς που είχε έρθει σε επαφή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας Γιάννη Λαζαρίδη, ο γιατρός εικάζεται ότι έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Ωστόσο, οι επαφές του αυτές ήταν εξ αποστάσεως και πάντα με τη χρήση μάσκας.

Έτσι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από τη στιγμή που οι επαφές δεν έχουν δείξει συμπτώματα δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση να μπουν σε καραντίνα, ούτε τα αντίστοιχα τεστ.

Το Κέντρο Υγείας της Χαλανδρίτσας ύστερα από τις απολυμάνσεις που έγιναν παραμένει ανοικτό, όμως, κανείς δεν μπαίνει εντός των εσωτερικών του χώρων, με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων για φάρμακα να γίνεται από έξω.

Ωστόσο, τα επείγοντα περιστατικά και όσοι είναι απαραίτητο να εξεταστούν, εξετάζονται κανονικά.