Διπλασιάστηκε σχεδόν ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο διάστημα της πανδημίας και παραμένει αρκετά μεγάλος, σε σύγκριση με πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού που «τρέχει» το πρόγραμμα τα άτομα που εξυπηρετούσε το «Βοήθεια στο Σπίτι»,  έφταναν πριν από το διάστημα της πανδημίας τα 350 με 400, κατά προσέγγιση.

Ο αριθμός αυτός με τις πρόσθετες υπηρεσίες που έβαλε ο Κοινωνικός Οργανισμός για το διάστημα της πανδημίας έχει φτάσει τα 700 με 750 και από τότε παραμένει σταθερός σε ένα τέτοιο νούμερο, ακόμα και μετά το τέλος της καραντίνας.

Η αύξηση αυτή δείχνει ότι οι ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε μία προχωρημένη ηλικία ή ζουν μόνοι τους στο σπίτι, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα υγείας έχουν μεγιστοποιηθεί.

Φάρμακα, φαγητό και τρέξιμο για έγγραφα σε συμπολίτες

Αρκετοί από αυτούς πέρα από τα διάφορα προβλήματα που έχουν, είναι άποροι ή παίρνουν κάποια πενιχρά επιδόματα που δεν τους φτάνουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

«Μαζί με την αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος, αυξήσαμε ταυτόχρονα και τις υπηρεσίες μας προς αυτούς, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανήμποροι και θα είχαν μεγαλύτερες ανάγκες στο διάστημα της πανδημίας, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της διασποράς» τονίζει για το ζήτημα ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης.

«Τους προσφέραμε φάρμακα και φαγητό σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ οι εργαζόμενοι μας ήταν αυτοί που έτρεχαν για την τακτοποίηση διαφόρων δουλειών τους που είχαν να κάνουν με έγγραφα και δημόσιες υπηρεσίες».

Η ομάδα που συστάθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος

Η αύξηση των υπηρεσιών του προγράμματος δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων.

Στο πρόγραμμα εργάζονται 16 άτομα, ενώ χρειάστηκε να συσταθεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό μία ειδική ομάδα 25 περίπου ατόμων που προέρχονται από διάφορες δομές του δήμου και προγράμματα, προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος θα συνεχιστούν με τα περίπου 40 με 45 συνολικά άτομα που εργάζονται για τις ανάγκες του «Βοήθεια στο Σπίτι» να βρίσκονται σε καθημερινή βάση σε επιφυλακή κα επαγρύπνηση για να προσφέρουν τα απαραίτητα σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που η πανδημία τους έφερε σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.