Αποφασισμένη να βάλει μία τάξη στο θέμα της παράνομης στάθμευσης και της κυκλοφοριακής αναρχίας που χαρακτηρίζει το κέντρο της Πάτρας, δείχνει να είναι η νέα διοίκηση της Τροχαίας Πατρών και ο διοικητής της Χρήστος Ντεμίρης.

Οι άνδρες της Τροχαίας δεν έχουν σταματήσει να προχωρούν σε ελέγχους και να κάνουν βόλτες στο κέντρο της πόλης, σε μία προσπάθεια να μειώσουν το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης και του διπλοπαρκαρίσματος που αποτελεί έναν μόνιμο βραχνά για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο όπου η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης αυξήθηκε μετά την επιστροφή όλων στην βάση τους και η παράνομη στάθμευση έγινε ακόμα πιο έντονη, οι άνδρες της Τροχαίας ενέτειναν τους ελέγχους τους.

Μόνο μέσα στον μήνα που διανύουμε προχώρησαν σε 2.400 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και αφαίρεσαν 150 πινακίδες από οχήματα που έκαναν τις παραβάσεις.

Ωστόσο, παρά τους ελέγχους που γίνονται και τη στάση της Τροχαίας που πλέον δείχνει ότι δεν παίζει με το όλο θέμα, το φαινόμενο παραμένει έντονο και αρκετοί είναι οι οδηγοί που δεν συμμορφώνονται.

Μάλιστα, είναι ακόμα πιο έντονο τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, με επαγγελματικά οχήματα να παρκάρουν όπου θέλουν για να ξεφορτώσουν και με μηχανάκια να καβαλούν πεζοδρόμια σε δρόμους όπως η Κανακάρη ή Καραϊσκάκη.

Την ίδια ώρα οι θέσεις των δημοτικών πάρκινγκ που υπάρχουν γύρω από το κέντρο είναι σχεδόν άδειες. Πάντως, σίγουρα μέσα από την στάση της Τροχαίας και τους ελέγχους που γίνονται μπορεί να γίνει μία αρχή σε ένα ζήτημα που αποτυπώνει την κακή νοοτροπία που έχουμε ως δημότες.