Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως ολοένα και περισσότεροι νέοι, μολύνονται σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως τόνισε και ο Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΙ, το ένα τρίτο αυτών που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι κάτω των 65 ετών, ενώ σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Open, τρεις πολίτες κάτω των 40 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, ο μέσος όρος των κρουσμάτων βρίσκεται πλέον κάτω από τα 40 έτη, κάτι που δείχνει πόσο πρέπει να προσέχουν και οι νεότεροι από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η περίπτωση ενός 25χρονου από την Τήνο που δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Ασκληπείο της Βούλας, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που λένε οι λοιμωξιολόγοι από την αρχή της πανδημίας: ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Ο νεαρός, μετά από δύο αρνητικά τεστ διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο και διακομίστηκε στο Ασκληπειό καθώς έχοντας πυρετό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Open, στο «Σωτηρία» διασωληνωμένος βρίσκεται ένας 37χρονος και στον Ευαγγελισμό ένας 40χρονος, που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Εξάλλου, μία νεαρή γυναίκα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας στη χώρα. Πρόκειται για μία 39χρονη που κατέληξε εξαιτίας των επιπλοκών του κορωνοϊού. Συνολικά οι νεκροί στην χώρα έχουν φτάσει τους 381, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 17.444.