Ψυχραιμία και ηρεμία συνιστά ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα στις σχολικές κοινότητες μετά το κρούσμα σε μαθητή που εντοπίστηκε στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου.

Όπως τονίζει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος στο patrasevents.gr μετά από εισήγηση της προϊσταμένης της περιφερειακής διεύθυνσης δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε να μπει το ένα και μοναδικό τμήμα της πρώτης τάξης του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου σε καραντίνα 14 ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα θα γίνονται για το διάστημα αυτό από το σπίτι μέσα από εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Σε καραντίνα θα βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί που έκαναν μάθημα στο συγκεκριμένο τμήμα. 

«Τηρούμε απόλυτα τα όσα αναφέρει το πρωτόκολλο υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για αυτές τις περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλωστε κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να συνεχίσουμε με βάση τα όσα έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί».

Σε ότι αφορά τις ανησυχίες και τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στους εκπαιδευτικούς κύκλους ο ίδιος τονίζει: «Η ανησυχία των συναδέλφων υπάρχει και είναι απόλυτα φυσιολογική. Χρειάζεται όμως να δείξουμε πάνω από όλα ψυχραιμία».

Ένας μαθητής θετικός

Αξίζει να αναφέρουμε σχετικά με το θέμα της είδησης των δυο παιδιών που εντοπίστηκαν μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στο Καραμανδάνειο θετικά στον κορωνοϊό και νοσηλεύονται σπίτι τους πως δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση προς την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση.

«Η ενημέρωση που έχουμε μιλάει για ένα κρούσμα μαθητή» αναφέρει σχετικά ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.