Δεν είναι λίγα τα περιστατικά για τη χρήση της μάσκας σε σούπερ μάρκετ που μετατρέπονται σε μικροεπεισόδια, με όσους την φορούν να τα βάζουν με τους λιγοστούς που επιμένουν να μην τη χρησιμοποιούν.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων βέβαια παρεμβαίνουν συνήθως άμεσα, ζητώντας από αυτούς που δεν την φορούν να την βάλουν αμέσως, όμως, είναι κάποιοι που αντιδρούν και τότε ακολουθούν οι εντάσεις.

Είναι γεγονός ότι η τακτική που εφαρμόζει το σύνολο αυτών, από τη στιγμή μάλιστα που το καμπανάκι έχει χτυπήσει «κόκκινο» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, είναι να επιμένουν στην χρήση της, εφαρμόζοντας τον νόμο.

Άσχετα που ορισμένοι από τους πελάτες τους (ακόμα και οι πιο πιστοί) δυσαρεστούνται και φεύγουν από το κατάστημα πότε εκνευρισμένοι και πότε με το παράπονο.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αρκετός κόσμος εντός των χώρων των σούπερ μάρκετ δεν φοράει σωστά τη μάσκα και αυτό είναι ένα θέμα που θα του κοστίσει σε περίπτωση που γίνει κάποιος έλεγχος.

Ωστόσο, η γενικότερη εικόνα για το θέμα της χρήσης της μάσκας, στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί με το μέτρο. 

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον μετά την αύξηση των κρουσμάτων, φοβούνται και την φορούν, ακόμα και αν παλιότερα αντιδρούσαν με το όλο θέμα.