Οι μετανάστες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στους χώρους των πρώην εργοστασίων μπροστά από το λιμάνι της Πάτρας.

Λίγες ημέρες μετά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στα μέρη του πρώην Λαδόπουλου, αλλά και της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής, όπου οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην εκκένωση τους, οι μετανάστες εμφανίστηκαν ξανά.

Το γεγονός αυτό συνέβη γιατί το σύνολο σχεδόν αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομία, καθώς όπως αποδείχτηκε μετά τους ελέγχους που έγιναν από τους αστυνομικούς, όλοι είχαν τα απαραίτητα χαρτιά και είχαν προχωρήσει σε αίτηση για την εξασφάλιση του προσφυγικού ασύλου.

Πλέον περιμένουν το «πράσινο» φως της ασυλίας. Ωστόσο, παραμένουν άστεγοι, μένοντας κάτω από άθλιες συνθήκες στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.

Το όλο θέμα αποτυπώνει το σημαντικό πρόβλημα στέγης και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν ήδη αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες.

Στην περίπτωση της Πάτρας, βέβαια, ορισμένοι εξακολουθούν και έρχονται μπροστά στους χώρους από το νέο λιμάνι, έχοντας την ελπίδα ότι θα κατορθώσουν να ταξιδέψουν με κάποιο τρόπο στην Ιταλία.

Βλέπετε τα κυκλώματα δουλεμπόρων στην Αθήνα, παρά τη μείωση της προσφυγικής ροής, παραμένουν σε δράση και κατορθώνουν να πείσουν κάποιος από τους ανθρώπους αυτούς που προέρχονται από την κόλαση του πολέμου ή που έχουν ξεριζωθεί από την χώρα τους ότι έχουν ακόμα ελπίδες να περάσουν στην Κεντρική και στην Βόρεια Ευρώπη.

Πάντως, η επανεμφάνιση των προσφύγων, λίγες μέρες μετά την αστυνομική επιχείρηση, δείχνει ότι οι λύσεις στο προσφυγικό δεν βρίσκονται στις εκκενώσεις ή σε τέτοιες μεθόδους, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι περισσότεροι από όσους προσάγονται δεν στέλνονται στα γεμάτα από κόσμο κέντρα φιλοξενίας.