Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκε τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα

Ο Αχαιός βουλευτής έθεσα στον νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, το ζήτημα της ενίσχυσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αιγίου και την αναβάθμιση και επέκταση του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Αιγιάλειας με νέες ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα. 

Ο Άγγελος Τσιγκρής ενημερώθηκε από την νέα πρυτανική αρχή για τις προετοιμασίες ενόψει της δύσκολης φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας καθώς και για τα προβλήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών, με βασικότερο την ανάγκη ενίσχυσης του διδακτικού και του ερευνητικού προσωπικού. 

Να σημειωθεί ότι ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις 16.7.2020 είχε καταθέσει ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη στελέχωση του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό (αριθμός πρωτοκόλλου: 8294/16.7.2020). 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτούσε την Υπουργό Νίκη Κεραμέως: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη στελέχωση του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό και β) ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα. 

Ο Αχαιός βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Πανεπιστημίου στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση λύση τους.