Νέα δεδομένα για το NBA με την Ντόρις Μπερκ να σπάει το ανδρικό κατεστημένο σχολιασμού των αγώνων.

Η 55χρονη δημοσιογράφος κάνει το σχόλιο των αγώνων στους Τελικούς των περιφερειών και το ίδιο θα κάνει και στους Τελικούς του ΝΒΑ για το ραδιόφωνο του ESPN, γράφοντας ιστορία για το άθλημα και την χώρα. Η Μπερκ έτσι είναι η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που έχει θέση σχολιαστή σε κάποιο ΜΜΕ στους Τελικούς του ΝΒΑ, σπάζοντας ακόμα ένα στερεότυπο.

Η Ντόρις Μπερκ βέβαια δεν είναι... τυχαία δημοσιογράφος, αλλά μία εκ των κορυφαίων στο είδος της στις ΗΠΑ. Πρώην αθλήτρια, με σπουδαία καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Πρόβιντενς, βρίσκεται στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από το 1990, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα που έχει βρεθεί σε θέση σχολιαστή σε αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς (ραδιόφωνο και τηλεόραση) και η πρώτη γυναίκα που έχει βρεθεί σε θέση σχολιαστή σε αγώνα του NCAA, ενώ το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα που πήρε θέση αναλυτή σε μόνιμη βάση σε παναμερικανικό δίκτυο όταν συμφώνησε με το ESPN.


Το 2018 πήρε το βραβείο «The Curt Gowdy Media Award» από το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame (δίνεται σε δημοσιογράφους που ξεχωρίζουν με τη δουλειά τους), ενώ από το 2011 βρίσκεται ανελλιπώς και στα... ΝΒΑ 2Κ!Doris Burke gives emotional thanks to people who supported her after coronavirus diagnosis | Get Up

«Πρωτοπόρος η Ντόρις Μπερκ»

«Η Ντόρις είναι μια πρωτοπόρος που συνεχίζει να αναθεωρεί όσα πιστεύαμε για μια γυναίκα στις μεταδόσεις. Είμαστε βέβαιοι για τον ενθουσιασμό της με το νέο της ρόλο του σχολιαστή, με τον οποίο γράφει ιστορία» δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος του ESPN Στέφανι Ντρούλεϊ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη μεγάλη ομάδα γυναικών που ηγούνται την κάλυψη των playoffs του ΝΒΑ κι είμαστε ευγνώμονες στην ηγεσία και την υποδειγματική τους δουλειά» πρόσθεσε.

Τέλος, στα τέλη Μαρτίου η Ντόρις Μπερκ ανακοίνωσε μέσω του podcast του Έιντριαν Βοϊναρόφσκι ότι νόσησε από κορωνοϊό. Τότε η Μπερκ, ρεπόρτερ/αναλύτρια του ESPN, ζήτησε από τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών για να αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός.