Στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο περιοδικό “Τύπος TV” που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής έδωσε συνέντευξη η Βασιλική Τρουφάκου, η οποία μίλησε για την επιστροφή της στην τηλεόραση μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Ετοιμάζεστε για πρεμιέρα, αύριο, στις 21:00, με το “Παρουσιάστε”. Τι σε έκανε να πεις το “ναι” στην εν λόγω δουλειά;

Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η σχέση μου με τον ΑΝΤ1, έχω δουλέψει σε αυτό το κανάλι και έχω να πω τα καλύτερα. Είχα να δουλέψω τρία χρόνια στη μικρή οθόνη, οπότε ήθελα να κάνω τηλεόραση πάλι. Η συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο και το ότι μιλάμε για ελληνική σειρά ήταν, επίσης, σημαντικά στοιχεία στο να επιστρέψω στην τηλεόραση. Οι λόγοι ήταν και οικονομικοί βέβαια.

Γιατί απείχες τρία χρόνια από την τηλεόραση;

Αφενός δεν υπήρχε κάτι που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον, αφετέρου είχα πολλή δουλειά στο θέατρο. Ήταν φυσικά και θέμα timing, είτε δεν με ενδιέφεραν οι προτάσεις είτε συγκυριακά δεν μπορούσα να τα συνδυάσω. Απλά συνέβη.

Προτάσεις για τηλεπαιχνίδι είχες;

Όχι, δεν μου έχει γίνει. Είχα όμως προτάσεις για σόου, αλλά δεν μπορώ να με φανταστώ  σε κάτι τέτοιο. Αν ήταν όμως κάποιο φορμάτ που να με ενδιέφερε, ναι θα το έκανα, δεν θα με φοβόμουν, δεν θα το απέφευγα.

Έχεις παρακολουθήσει τις φετινές σειρές;

Αρχικά έχω καταλάβει ότι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να γίνονται σειρές. Πράγμα που με χαροποιεί τρομερά, οι τηλεθεατές έχουν ανάγκη να δουν ελληνικές σειρές. Έχω δει, λοιπόν, τον “Ήλιο”, την “Αγγελική”, τις δοκιμασμένες συνταγές “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” και “Έλα στη θέση μου”, αλλά και το φαινόμενο “Άγριες Μέλισσες”. Χαίρομαι που υπάρχουν σίριαλ, θέλω όλα να πηγαίνουν καλά, να υπάρχουν δουλειές.