Με καταλήψεις ξεκίνησε η εβδομάδα, με καταλήψεις έκλεισε για πολλά από τα σχολεία της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας.

Γυμνάσια και λύκεια άρχισαν από την αρχή της εβδομάδας τον χορό των κινητοποιήσεων για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με τους περισσότερους μαθητές να ζητούν την αποσυμφόρηση των τάξεων και τη διενέργεια τεστ εντός των σχολικών κοινοτήτων.

Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, έθεσαν ως αίτημα και τη χρήση της μάσκας, όμως αυτό, στο σύνολο των μαθητών που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις, ήταν δευτερεύων ως αίτημα.

Η εβδομάδα έκλεισε έτσι με 34 σχολεία στην Αχαΐα να βρίσκονται υπό κατάληψη και συγκεκριμένα 7 γυμνάσια και 27 λύκεια.

Η επιστολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και του διευθυντή της Ανδρέα Ζέρβα προς τους διευθυντές των σχολείων και τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών μάλλον δεν είχε αποτέλεσμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εντολή του υπουργείου σκοπός είναι να λύνονται οι καταλήψεις χωρίς βία και επεισόδια και για αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις (όχι σε όλες) διευθυντές και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πείσουν με διάλογο τους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν πιέσεις και από γονείς προς τους διευθυντές των σχολείων λέγοντας τους να φροντίσουν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Στο θέμα αξίζει να αναφέρουμε ότι παρενέβη η Ένωση Γονέων των σχολείων της Πάτρας τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ξεκάθαρα ότι είναι κατά των καταλήψεων, όμως τα κενά και οι αστοχίες του υπουργείου για τις προετοιμασίες αυτής της ειδικής σχολικής χρονιάς, ισχύουν.