Στο φουλ είναι η παραβατικότητα σε αρκετές περιοχές της Πάτρας, με τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, ενώ πολλά από αυτά έχουν στοιχεία εγκληματικότητας αφού οι δράστες δεν διστάζουν να βιαιοπραγήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Το περιστατικό που έγινε προ ημερών στην Παραλία Πατρών όπου οι δράστες χτύπησαν ανελέητα έναν ηλικιωμένο για να του πάρουν χρήματα, στέλνοντας τον στη συνέχεια στο νοσοκομείο, αποτελεί την επιβεβαίωση της αύξησης της εγκληματικότητας και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στην ουσία όμως δεν είναι τίποτα άλλο από την κορύφωση ενός φαινομένου που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να το περιορίσουν, αλλά να μην έχουν επί της ουσίας τη στήριξη του κράτους και της πολιτείας.

Τα κρούσματα παραβατικότητας είναι σε καθημερινή βάση. Πότε στην Αγυιά, πότε στο Ρίο και στο Καστρίτσι, πότε στην Οβρυά, γενικότερα τα όσα καταγράφει το αστυνομικό δελτίο εβδομαδιαίως αφορούν το σύνολο σχεδόν της επικράτειας της πόλης.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν προέλευση και πηγή, ενώ αυτό που θα μπορούσε εύκολα να συμπεράνει κανείς είναι ότι οι άλλοτε μικροκλοπές και τα άτομα που κρύβονται πίσω από αυτές, έχουν μετατραπεί σε οργανωμένα κυκλώματα παραβατικότητας που αρκετές φορές εμφανίζονται αδίστακτα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των θυμάτων τους.

Από την άλλη στην ΕΛ.ΑΣ. είναι γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη έμψυχου δυναμικού, σε χρόνια που η παραβατικότητα έχει αυξηθεί από δράστες που μοιάζουν να είναι πιο «αγριεμένοι» από άλλοτε.

Αυτό δυσκολεύει την Αστυνομία στο να κάνει σωστά τη δουλειά της και να αυξήσει περισσότερο τις περιπολίες σε περιοχές ή σε στέκια που αυτό είναι αναγκαίο.