Προχωρά ο έλεγχος των κτηρίων, που έχουν υποστεί ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ιανός» τη 18η και 19η Σεπτεμβρίου 2020 στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, αλλά και βεβαίως με τη λήψη όλων των αναγκαίων προφυλάξεων για την υγεία των εργαζομένων και των πληγέντων, όπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών.

Κλιμάκια συνολικά 300 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) και άλλων Διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε 5 μόνο ημέρες, έχουν ελέγξει συνολικά 4.201 κτήρια στις Περιφερειακές Ενότητες της Ζακύνθου, της Ιθάκης, της Καρδίτσας, της Κεφαλληνίας, της Κορινθίας, της Λάρισας και της Φθιώτιδας. Στους 4.201 ελέγχους που έχουν ήδη γίνει, τα 3.837 κτήρια παρουσιάζουν ζημιές, τα 312 δεν έχουν υποστεί ζημιές και τα 52 ήταν κλειστά. Οι έλεγχοι αφορούν σε κατοικίες, σε επαγγελματικούς χώρους, σε ναούς, δημόσια κτήρια, καθώς και σε στάβλους, αποθήκες και λοιπούς χώρους.

Οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.