Την προσοχή τους έχουν επιστήσει οι φιλόζωοι και οι εθελοντές της Πάτρας στους κατοίκους της περιοχής του Σκαγιοπουλείου και των γύρω δρόμων από τον ναό του Αποστόλου Παύλου.

Σύμφωνα με τους φιλόζωους, άγνωστοι, τις τελευταίες ημέρες έχουν ρίξει φόλες σε διάφορα σημεία της περιοχής, με αποτέλεσμα να έχουμε ορισμένες περιπτώσεις που ανυποψίαστα ζώα τις έφαγαν.

Δεν είναι γνωστό μέχρι ώρας ποιος είναι ο στόχος των αγνώστων και αν οι φόλες αυτές προορίζονται για αδέσποτα. Ωστόσο, πρόκειται για μία εγκληματική πράξη που έχει προκαλέσει οργή σε αρκετούς συμπολίτες.

Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί από φιλόζωους της περιοχής και οι οποίες απευθύνονται προφανώς στους άγνωστους δράστες, τονίζοντας ότι αν τους βρούνε θα τους βάλουν να φάνε αυτοί το δηλητήριο.

Οι φόλες, όπως λένε, είναι πλέον μία συνήθης τακτική από ασυνείδητους.

Πάντως, γεγονός είναι ότι το πρόβλημα των αδέσποτων παραμένει στους δρόμους της Πάτρας, ενώ υπάρχουν περιοχές που τα σκυλιά είναι τόσα πολλά που σχηματίζουν αγέλες (Δασύλλιο, Πανεπιστήμιο Πατρών κτλ). 

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον Δήμο για εμβολιασμό, στείρωση και όλα τα σχετικά, το Δημοτικό Κτηνιατρείο και η δομή που είναι να ανοίξει στο Δρέπανο, μία δομή που θα έδινε μία ουσιαστική λύση στο όλο θέμα, είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα λειτουργήσει.