Μπορεί ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο να προχώρησε στην απόφαση για να μετατρέψει την μερική απασχόληση που είχαν 59 σχολικές καθαρίστριες σε πλήρης, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ήδη έχει υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

Χρειάζεται μία διαδικασία και ένας ανάλογος χρόνος για να εφαρμοστεί στην πράξη. Τι σημαίνει αυτό; Το πρόβλημα της καθαριότητας παραμένει υπαρκτό για τα σχολεία της Πάτρας, εν μέσω πανδημίας.

Η καθαριότητα, σύμφωνα με κύκλους των σχολικών επιτροπών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, δεν είναι επαρκής, τουλάχιστον αναλογικά με τις συνθήκες πανδημίας που βρισκόμαστε.

Αυτό για πολλούς ήταν και είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τη νέα σχολική χρονιά από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου.

Δεν γίνεται να μην έχεις τον ανάλογο αριθμό σχολικών καθαριστριών τη στιγμή που ξέρεις ότι ξεκινάς μια νέα σχολική χρονιά μέσα στην πανδημία.

Δεν είναι μόνο ότι οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για την κάλυψη των σχολικών αναγκών, βάση των συγκροτημάτων που υπάρχουν.

Είναι επίσης ότι άργησε αρκετά να ξεκινήσει η προκήρυξη και η όλη διαδικασία για την πρόσληψη τους.

Εξάλλου σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα της πόλης λόγω του μη πλήρες ωραρίου (μέχρι να εφαρμοστεί η απόβαση του Δήμου), οι καθαρίστριες δεν μπορούν να μένουν εκεί σε όλη την διάρκεια της σχολικής λειτουργίας. 

Κάτι που σε συνθήκες πανδημίας κανονικά επιβάλλεται.