Τρία βασικά πράγματα είχαν ζητήσει οι έμποροι της Πάτρας από την κυβέρνηση για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην πανδημία που συνεχίζεται όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Είχαν ζητήσει ένα κεφάλαιο κίνησης της τάξεως των 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση, παράταση της έκπτωσης ενοικίου για όλη την διάρκεια του έτους και ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων για όλους τους επαγγελματίες ανεξαιρέτως.

Πλέον τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τα εμπορικά μαγαζιά. Χωρίς κίνηση στην αγορά, χωρίς ρευστότητα, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και με έναν φόβο να κυριαρχεί σαν το βασικό στοιχείο στο όλο κλίμα.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Γιώργος Βαγενάς, όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος, στις δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς έχουν δυσοίωνες προβλέψεις για την τοπική αγορά και τα μαγαζιά της. 

Αρκετοί μάλιστα κάνουν λόγο για επερχόμενο «τσουνάμι» από λουκέτα το οποίο θα ξεκινήσει από τα τέλη Οκτώβριου και θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την άνοιξη του νέου έτους, με πολλά εμπορικά καταστήματα να μην κατορθώνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Πέρα από τα λουκέτα, υπάρχει και ένας έκδηλος φόβος για ένα νέο κύμα απολύσεων που φτάνει από τις αρχές τις χειμερινής σεζόν, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση να κρατήσουν θέσεις εργασίας. 

Βλέπετε, μετά την κατρακύλα που πήραν οι θερινές εκπτώσεις, ο Σεπτέμβριος που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα υποτονικός και το όλο κλίμα που ήταν έτσι και αλλιώς αρκετά αρνητικό εξαιτίας της πανδημίας, έγινε ακόμα πιο μαύρο εν όψει του χειμώνα.

Και συνήθως μετά την μαυρίλα στον ουρανό, έρχεται η καταιγίδα.