Έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό ως «Μπεμπέκα» στην ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά του Mega «Τρεις Χάριτες». Η γνωστή ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Αννα Κυριακού έπαιξε δίπλα σε σπουδαία ονόματα, ενώ ερμήνευσε ρόλους συμμετέχοντας σε παραγωγές με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Κατίνα Παξινού και Κάρολο Κουν. Γεννημένη το 1929 στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Σαρλ Ντιλέν στο Παρίσι, ενώ ντεμπούτο έκανε στα 20 χρόνια της, με την ταινία «Ερωτικό παιχνίδι». Υπήρξε παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μαργαρίτη Αποστολίδη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο. Σήμερα είναι 91 ετών και ζει στην Αθήνα. Η ίδια άνοιξε την καρδιά της στο «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη. για όλα όσα συμβαίνουν.

«Μας έχετε λείψει», της λέμε και μας απαντά: «Σας έχω λείψει γιατί έχω γεράσει. Είμαι υπερήλιξ πλέον. Εχω τρεις ηλικίες: Από τα φρύδια και πάνω 25 χρόνων, γιατί το μυαλό μου δουλεύει. Από τα φρύδια μέχρι τα γόνατα μεσήλιξ. Από τα γόνατα και κάτω υπερήλιξ».

Οσον αφορά μια ενδεχόμενη επιστροφή της στα καλλιτεχνικά δρώμενα, το αποκλείει: «Τώρα πια; Εγώ έχω αποσυρθεί και από το θέατρο και από την τηλεόραση». Τη ρωτάμε τη γνώμη της για τη σημερινή τηλεόραση και δεν μασάει τα λόγια της. «Δεν μου αρέσει. Εχουν καταστρέψει την ελληνική γλωσσα. Μιλάνε τόσο γρήγορα, σαν να είναι στο Ιντερνετ», σχολιάζει.

Η κουβέντα μας πάει στη πανδημία, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία με τον COVID-19: «Εγώ αγαπώ τους νέους, θέλω τους νέους. Αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό με έχει επηρεάσει. Ζούσα με τα θέατρα και τις παραστάσεις. Υπάρχει μια διάχυτη μελαγχολία».

Η ίδια θυμάται τα δύσκολα παιδικά χρόνια της: «Εγώ έζησα πόλεμο, Κατοχή, Εμφύλιο… Είχαμε δεκαπέντε ημέρες να φάμε. Εχω μαρτυρίες. Ημουν δέκα χρόνων στην πρώτη σειρήνα. Εχω περάσει πολλά. Δύο δικτατορίες».

Επίσης, αποκαλύπτει το νέο επαγγελματικό της εγχείρημα: «Θέλω να βγάλω ένα βιβλίο με μαρτυρίες των απλών ανθρώπων. Δεν έχει γραφτεί κάτι αντίστοιχο με λεπτομέρειες».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε για τις «Τρεις Χάριτες» του Mega, αλλά και για το αν με τις υπόλοιπες πρωταγωνίστριες κρατά επαφές. «Οι “Τρεις Χάριτες” με έχουν σημαδέψει. Ηταν καταπληκτικό το κείμενο και το σενάριο. Ηταν αριστούργημα. Θυμάμαι γυρίσματα όπου ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια», αναφέρει και προσθέτει: «Δεν κρατάμε επαφές. Πού και πού κανένα τηλέφωνο… Με στενοχωρεί αυτό. Κάθε μέρα που περνάει η ζωή μου είναι εφιαλτική. Μόνοι μας ερχόμαστε, μόνοι μας φεύγουμε».

Η συζήτησή μας κλείνει με το σχόλιό της για το ριάλιτι «Big Βrother», με την απάντησή της να μη χωρά διευκρινίσεις: «Μην το συζητάτε, δεν βλέπω. Να κάθεσαι να χαλάς τα μάτια σου».