Ο Χάρισον Φορντ μπορεί να πετάξει ξανά, παρά το γεγονός πως έχει στο ενεργητικό του έναν επικίνδυνο ελιγμό, αλλά και μια αναγκαστική προσγείωση που του άφησε ένα σπασμένο χέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (ΟΔΑ) των ΗΠΑ, το πιο πρόσφατο περιστατικό επικίνδυνου ελιγμού θεωρείται λήξαν. Ο Χάρισον Φορντ πιλοτάριζε το αεροπλάνο του, όταν από λάθος του ηθοποιού πλησίασε αρκετά κοντά σε άλλο «ταξί-αεροπλάνο» τον περασμένο Απρίλιο.

Επαναληπτικά μαθήματα ναυπηγικής για τον Χάρισον Φορντ

«Η ΟΔΑ έκλεισε την υπόθεση που αφορά στον πιλότο που προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο του Δημοτικού Αεροδρομίου Χόουθορν χωρίς άδεια στις 24 Απριλίου 2020» αναφέρεται στην απόφαση που απαλλάσσει τον Χάρισον Φορντ από τυχόν ευθύνες για επικίνδυνο πιλοτάρισμα.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο αστέρα του Star Wars πέρασε από επαναληπτικό μάθημα, προκειμένου να δείξει την ικανότητά του να πετά και όταν το ολοκλήρωσε επιτυχώς, το θέμα μπήκε στο αρχείο.

Εκπρόσωπος του Χάρισον Φορντ, μιλώντας στο People σημείωσε πως ο ηθοποιός αναγνώρισε το λάθος του, καθώς παράκουσε την εντολή από τον ασύρματο. «Αναγνώρισε αμέσως το λάθος του και το ζήτησε συγγνώμη από τον Πύργο Ελέγχου για το περιστατικό» είπε. «Κανείς δεν τραυματίστηκε και ποτέ δεν υπήρξε κίνδυνος για σύγκρουση» υποστήριξε επίσης ο εκπρόσωπος του Χάρισον Φορντ.